Botanische namen zijn de planten namen van etherische oliën en geven aan van welke plant de specifieke etherische olie gewonnen is. Veelal komen bepaalde soorten meer voor in specifieke delen van de wereld. Dus door deze botanische naam weet je dus meestal ook eerder vanuit welk deel van de wereld de etherische olie komt. Naast de botanische namen staat er bij onze etherische oliën ook het land van herkomst vermeld.
Lees meerEtherische oliën komen vanuit de hele wereld aangezien het klimaat, de grond en weersomstandigheden invloed hebben op de plant waar de etherische olie vandaan komt.
Lees meerEtherische oliën zijn de essentie of levenskracht van een plant. Ze hebben krachtige eigenschappen van de kruiden waaruit ze worden gewonnen. Alle etherische oliën zijn natuurlijk, onverdund of versneden, voldoen aan de Europese farmacopee en zijn geschikt voor aromatherapie.
Lees meerParfums zijn veelal samengesteld uit etherische oliën waaraan soms synthetische ingrediënten zijn toegevoegd om de juiste geur te kunnen bereiken.
Lees meerOnze etherische oliën zijn 100% puur. Op het etiket staan achter de botanische naam van de etherische olie nog andere ingrediënten weergegeven. Dit zijn de allergenen van de betreffende etherische olie. Als deze stoffen van een bepaalde etherische olie niet achter de botanische naam vermeld staan kan het zijn dat het geen echte etherische oliën zijn.
Lees meerVan etherische oliën zijn er maar 6 groepen, dat zijn deze: Groep A - Hout, Groep B - Kruiden, Groep C - Citrus, Groep D - Bloemen, Groep E - Hars, Groep F - Specerijen. Daarnaast hebben we ook nog een groep die alleen voorkomt in parfum geuren, dit is Groep G - Fruit. En we hebben nog een Groep H - Fantasie. Dit is de groep waar de overige geuren in zitten die geen bestemming hebben in de andere groepen.
Lees meerOnder het keuzemenu op de webshop staan de geursterktes. Hieraan is af te leiden of een geur sterk of zwak is wanneer deze gecombineerd wordt met een andere geur. Geursterkte 1 is het zwakste en geursterkte 6 is het sterkste. Bij de pure geuren heb je minder nodig dan bij de sauna opgietmiddelen wanneer je geur opgiet op de saunakachel.
Lees meerBij het mengen van geuren maken we gebruik van geurtonen. Zo zijn er boventonen, middentonen en ondertonen. Ze worden ook wel topnoten, hartnoten en basisnoten genoemd. Voor het mengen van geuren zijn de geurnoten, de geurgroepen en de geursterktes van belang. Hieronder staan de geurtonen verder uitgewerkt.
Lees meerElk seizoen komen andere geuren naar voren. Zo zijn in de winter warme, kruidige geuren en in de zomer meer de frisse, fruitige geuren lekker.
Lees meer